HET ECHTE AUSTRALIË

Een imponerende roman vol autobiografische elementen

'Het echte Australië' vertelt het verhaal van Erik van Vleuten als hij de reis maakt naar Australië die zijn vader ooit had willen maken. Hij kent het land alleen uit de brieven van oom Peter, die in 1951 met zijn gezin emigreerde naar het andere eind van de wereld. Australië lijkt echter in niets op het paradijs van vrijheid en onbegrensde mogelijkheden dat hij zich als jongen thuis, in het veilige Oost-Nederland, samen met zijn vader had voorgesteld. De ontmoetingen met zijn neef en nicht confronteren Erik met een werkelijkheid die naarmate de reis vordert steeds harder en ontluisterender wordt. 

Down Under blijkt alles anders dan gedacht en niets is wat het lijkt. Zijn rondreis door de immense verlatenheid van de Australische outback wordt daarmee onwillekeurig een zoektocht van een zoon naar zijn te vroeg overleden vader. 

Geïnteresseerd?

Het boek Het echte Australië kost € 18,90 exclusief verzendkosten. Het is te koop bij o.a. Primera XL, Marktplein 13-14, 6971 AB Brummen en bij boekhandel Oonk, Stationsstraat 4, 7391 EK Twello. U kunt het ook bestellen via janvanbarneveld@hotmail.com